ENA RUTTEN
menu

CLASSES

Cursussen | Workshops

De cursusruimte:
-Straelseweg 162-A, 5914 AS Venlo
-Ruim en met veel daglicht
-Voor iedere cursist een eigen tafel
-Verrijdbare ezels en tafelezels aanwezig
-Traplift aanwezig


De service:
-Gratis koffie, thee en koek
-Gratis parkeren in de buurt; op sommige plaatsen is parkeerkaart verplicht
-Inlijsterij en winkel met schildersartikelen 200m verderop bij "Betzel"
-Al het materiaal is aanwezig in de cursusruimte. Als je niet zelf wilt slepen kun je voor 35 euro per cursus hiervan gebruik maken
-Gratis schilderkarton

De cursisten:
-Zijn enthousiast en toegewijd
-Zijn ontvankelijk voor adviezen en aanwijzingen
-Tonen belangstelling voor het werk van anderen
-Staan open voor onderzoek en reflectie
-Willen graag oefenen en zijn niet uitsluitend resultaatgericht

De lessen:
-Afwisselend, prikkelend en met gerichte opdrachten
-Speels en stap voor stap opgebouwd
-Met aandacht voor de eigenheid van iedere cursist
-Er wordt thematisch gewerkt
-Daardoor is er veel onderlinge inspiratie en plezier
-We bekijken het thema vanuit de kunsthistorie
-We combineren verschillende technieken
-We werken met een beperkt kleurenpalet
-Daardoor kun je je de kleuren goed eigenmaken
-Je leert ontwerpen en gaandeweg je eigen vorm vinden
-Je krijgt veel aangeboden en daardoor kun je je snel ontwikkelen


Tijdens de schoolvakanties is er geen les. De week die volgt op de laatste les, dient geblokt te worden in de agenda's, zodat er ruimte is om een les die eventueel uitvalt in te halen. Cursisten die vanwege overmacht of ziekte niet kunnen komen, kunnen in overleg met mij de les inhalen bij de andere groep. Graag afmelden als je niet kunt komen.

(1) ALGEMENE CURSUS 2019/20 aanmelden niet meer mogelijk
Deze cursus bestaat uit 20 lessen en is bedoeld voor iedereen die wil leren kennismaken met schilderen of zijn vaardigheden wil uitbreiden. Ook gevorderden kunnen meedoen, omdat alle aangeboden kaders op ieders eigen niveau kunnen worden uitgewerkt. De schildercursus start in de vierde volle week van oktober (24 oktober) en duurt tot eind maart. Er wordt gewerkt met acrylverf. Je krijgt ideeŽn aangereikt, maar uiteraard is er ook ruimte voor eigen initiatieven. Alle lessen ontstaan in overleg met de groep. De kosten zijn 350 euro.

De lessen worden gegeven op:
Woensdagmddag van 13.30 tot 16.30 uur.

(2)MASTERCLASS 2019/20 aanmelden niet meer mogelijk
Deze schildercursus bestaat uit 20 lessen en is bedoeld voor gevorderden. De schildercursus start in de vierde volle week van oktober (23 oktober) en duurt tot eind maart. De kosten zijn 350 euro.

De lessen worden gegeven op:
Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

REACTIES VAN DEELNEMERS:
Het grootste pluspunt van de cursus vond ik de veelzijdigheid en variatie van de opdrachten en het leren kennen van verschillende schildertechnieken.(Jeffrey)

Ik krijg altijd inspirerende suggesties, waardoor ik verder kan als ik vastgelopen ben in een werkstuk. Daardoor kom ik veel verder dan wanneer ik thuis aan iets werk (Arna)

De sfeer is ongedwongen, prettig en ontspannen, terwijl toch iedereen ijverig bezig is (Janneke)

De begeleiding is inspirerend, je durft daardoor meer te doen. Ik ben onervaren begonnen en heb nu al het gevoel dat ik veel geleerd heb (Ans)

De ideeen die je aangereikt krijgt zijn divers en vormen iedere keer een nieuwe uitdaging. Toch krijg je ook genoeg vrijheid om je eigen weg te gaan (Heli)

Het werken aan een gezamenlijk project of thema met als afsluiting een tentoonstelling vond ik erg leuk en de binding met de groep wordt daardoor sterker (Willemien)

Gelukkig is Ena ook heel kundig in het fijnschilderen met olieverf. Ze is geoefend in tekenen naar de waarneming en kan mij dus helpen, als ik moeite heb met de juiste weergave of detaillering (Theo)

Hoe meld ik mij aan?
Dit moet je doen om je aan te melden:

1. Onderstaand formulier invullen en verzenden.

2. Het bedrag, 350 euro, overmaken op rekening NL66 INGB 0001007244 op naam van HCL Rutten onder vermelding van de cursus en voor- ťn achternaam.

De inschrijving is pas definitief als het cursusgeld betaald is. Bij 9 cursisten is de groep vol. Dit gaat op volgorde van betalingsbinnenkomst. De praktijk leert dat de groepen snel vol zijn.

Alle materialen die je nodig hebt zijn aanwezig in de cursusruimte. Als je daarvan gebruik wilt maken kost dat 35 euro per cursus extra.