ENA RUTTEN
menu

CLASSES

Cursussen | Workshops


  
Mededeling voor cursusjaar 2019/20: vanwege ziekte zijn er geen workshops
 De workshops zijn opgesplitst in twee delen. Dus  twee middagen werk je aan hetzelfde werkstuk. De schilderworkshop is gegoten in een kader, waarin je stap voor stap wordt begeleid. Binnen dat kader heb je nog miljarden mogelijkheden om je eigen weg te gaan, dus wees niet bang dat het niet persoonlijk wordt of dat je niet genoeg vrijheid hebt.
Je leert hoe je verschillende ondergrondstructuren kunt maken en hoe je acrylverf kunt combineren met andere materialen. Naast schildertechnische tips, leer je te vertrouwen op je gevoel. De aanpak is speels en de sfeer ontspannen. Ervaring met tekenen of schilderen is niet noodzakelijk. Mocht het eindresultaat je goed bevallen (wat niet zelden het geval is), dan krijg je tips over hoe je het op paneel kunt verwerken om het op te hangen.
Voor degenen die overwegen om lessen te gaan volgen is deelname aan workshop a en b  wenselijk, omdat het instromen in de groep dan gemakkelijker gaat.
Het is verstandig om oude kleding aan te hebben of een schort mee te nemen.
Een open instelling met veel leergierigheid is ook heel behulpzaam!

Tijdstip, kosten en plaats (2019 geen workshops i.v.m. ziekte!!)
De schilderworkshops worden jaarlijks begin september gegeven. Je kunt zodoende eerst een paar schilderworkshops doen, voordat je besluit om je voor een schildercursus in te schrijven. De kosten zijn 50 euro, inclusief koffie, thee, koek en alle materialen, voor een a en b gedeelte samen. De workshop duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur en wordt gegeven in Atelier 43, Meeuwbeemdweg 43 Venlo.
 
Op aanvraag worden de schilderworkshops ook op andere tijdstippen gegeven. De prijs voor een schilderworkshop is dan minimaal 175 euro. Bij meer dan 7 deelnemers, betaal je per extra deelnemer 25 euro. Je kunt dus ook besluiten om met 6 personen te komen en dan het bedrag van 175 euro te delen met zijn zessen.
Een schilderworkshop kun je ook aan iemand cadeau doen. De ontvanger bepaalt dan zelf met welke schilderworkshop hij mee gaat doen en op welk tijdstip.

Reacties van deelnemers
We hadden het erg gezellig met elkaar. Ena kwam met leuke passende ideeen en wij hadden er voldoende stem in (Rosalie).

Door samen te kijken leer je ook veel van elkaar. De verschillende onderwerpen en technieken en de inspirerende en kritische begeleiding, zorgen ervoor dat je, ook al heb je geen schilderervaring, toch een aardig resultaat kunt behalen (Mariette).

Heerlijk om in zo'n informele setting toch iets te leren. Een tijdloos moment waarin je maar met één ding bezig bent. Alle werkstukken hebben een plekje in mijn huis gekregen. Ze liggen niet weggestopt ergens in een kast (Annemie).

Aanmelding en deelname
Je kunt je aanmelden door het formulier hiernaast in te vullen en te verzenden.Je krijgt dan van mij bericht of er plaats is.
Als je definitief aangemeld bent is deelname bindend. Als je om een dringende reden niet mee kunt doen, kun je voor een vervanger zorgen of je kunt de workshop op een ander tijdstip inhalen.

Schilderworkshops voor bedrijven
Net als bij de individuele schilderworkshops staan plezier en ontspanning centraal. Gedurende 3 uur bezig zijn met schilderen werkt verfrissend en teamversterkend!!
Een schilderworkshop is goed te combineren met vergaderingen of trainingen. Er kan dan aansluitend een workshop ter ontspanning gedaan worden. De schilderworkshop kan ook gebruikt worden om op een creatieve manier in te gaan op het thema van de training of vergadering.
Thema, aantal deelnemers en locatie kunnen afgestemd worden op de wensen van het bedrijf.


Atelier 43 is geopend op afspraak, tijdens van te voren aangekondigde Open Dagen en voor workshops. In Atelier 43 worden dezelfde prijzen gehanteerd als bij de galeries die mijn werk vertegenwoordigen.
Heeft u een vraag of een opmerking? Of wilt U zich aanmelden voor een workshop? Vul dan het formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met U opgenomen.
U kunt mij ook bereiken op 077-3517351 en inspreken op het antwoordapparaat of op 06-26635477.